Warunkiem korzystania z obiadu przez dziecko jest rejestracja w aplikacji ”Zamów posiłek” – zamowposilek.pl
Każde dziecko otrzyma nieodpłatnie chip umożliwiający odebranie zamówionego posiłku w stołówce.
W przypadku jego zagubienia, duplikat chipu zostanie wydany po uiszczeniu przez rodzica opłaty
w kwocie 6 zł na nr rachunku bankowego: 72 8009 0007 0011 5225 2001 0101 odbiorca ICDS
W tytule wpłaty proszę wpisać SP 2 oraz imię i nazwisko dziecka.
Tym samym dziecko zobowiązane jest do każdorazowego posiadania chipu przy sobie.
Nieobecności zgłaszamy w aplikacji do godziny 08:00.
Prosimy o dokonywanie wpłat za obiady na konto nr: 34 8009 0007 0011 5225 2001 0106 podając nr. ID nadany w aplikacji.
Numeru telefonu kontaktowego do stołówki szkolnej: 452-078-697

17.-28.03.2025r
Poniedziałek
Szczawiowa (seler) z ziemniakami na bulionie warzywnym z masłem (z mleka) ze świeżo siekaną natką pietruszki zabielona śmietaną (z mleka), kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż gotowany z masłem (mleko), kompot owocowy, banan.
Wtorek
Pieczarkowa (seler) z makaronem (mąka pszenne) i śmietaną (mleko) na bulionie warzywnym z masłem (z mleka) ze świeżo siekaną natką pietruszki, kotlet schabowy w panierce (mąka pszenna, jaja, mleko), ziemniaki gotowane, sałata ze śmietaną (mleko), herbata owocowa, mandarynka.
Środa
Pomidorowa (seler) z ryżem i śmietaną (z mleka) na bulionie warzywnym z masłem (z mleka) ze świeżo siekaną natką pietruszki, kotlet z ryby (miruna, mąka pszenna, jaja), ziemniaki gotowane, sałatka coleslaw z majonezem (żółtka jaj, gorczyca), sok owocowy 100%.
Czwartek
Rosół drobiowo-wołowy (seler) ze świeżo siekaną natką pietruszki, mięso mielone, ziemniaki, mizeria ze śmietaną (z mleka), kompot owocowy, jabłka suszone.
Piątek
Zupa z fasolki szparagowej (seler) z ziemniakami i śmietaną (mleko) na bulionie warzywnym z masłem (z mleka) ze świeżo siekaną natką pietruszki, ryż z twarożkiem i śmietaną (z mleka) brzoskwinie w syropie, kompot owocowy.
Poniedziałek
Krupnik jęczmienny (seler, jęczmień) z ziemniakami na bulionie warzywnym z masłem (z mleka) ze świeżo siekaną natką pietruszki, penne (mąka pszenna) z pesto bazyliowym (orzeszki pinii, śmietana) i kurczakiem, herbata owocowa, banan.
Wtorek
Ogórkowa z ziemniakami (seler) ze śmietaną (z mleka) na bulionie warzywnym z masłem (z mleka) ze świeżo siekaną natką pietruszki, gulasz wołowy (mąka pszenna), kasza bul-gur (pszenica), surówka z czerwonej kapusty i jabłka z majonezem (żółtka jaj, gorczyca), kompot owocowy, jogurt owocowy.
Środa
Pomidorowa (seler) z makaronem (mąka pszenna) ze śmietaną (z mleka) na bulionie warzywnym z masłem (z mleka) ze świeżo siekaną natką pietruszki, ryba smażona w panierce (miruna, mąka pszenna, jaja), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy, gruszka.
Czwartek
Krupnik ryżowy (seler) na bulionie warzywnym z masłem (z mleka) ze świeżo siekaną natką pietruszki, kotlet mielony z pieca (mąka pszenna, jaja), ziemniaki, buraczki zasmażane na ciepło (mleko, mąka pszenna), lemoniada, drożdżówka z serem (mąka pszenna, mleko).
Piątek
Barszcz ukraiński z ziemniakami (seler) ze śmietaną (z mleka) na bulionie warzywnym z masłem (z mleka) ze świeżo siekaną natką pietruszki, pierogi leniwe (mąka pszenna, jaja, mleko) z jogurtem naturalnym (z mleka), surówka z marchewki i jabłkiem, kompot owocowy.
SMACZNEGO!!!
AKTUALNY JADŁOSPIS JEST DOSTĘPNY:
- w aplikacji Zamów posiłek
- na tablicy w stołówce szkolnej
- przy wejściu do szkoły
życzymy smacznego !!!
